Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Eldreakademiet i Halden - Vår historie

Eldreakademiet i Halden hadde sitt første møte i Haldens Klub 29.januar 1997, og første foredragsholder var NRKs Einar Lunde som fortalte om sine oppdrag i Afrika.


En arbeidsgruppe bestående av 5 personer hadde i forkant hatt samarbeid med Folkeuniversitetet slik at også Halden kunne få sitt Eldreakademi. Arbeidsgruppen bestod av lærer Finn Eng, cand oceon Kjell Rikter Svendsen, bokhandler Fritz Køhn, forfatter Erna Moen og tidligere kultursjef Aage Friis.
I Halden ble det bestemt at navnet skulle være Eldreakademiet. Andre steder kan navnene være Folkeakademi, Senioruniversitet, Pensjonistuniversitet og lignende.


Initiativet til disse pensjonistuniversitetene ble tatt av en franskmann i Toulouse i 1972. Det startet med en sommerskole for pensjonister, men det ble så stor begeistring for tiltaket at det gikk over til å bli på helårsbasis. Ideen spredde seg til flere land og er idag en internasjonal bevegelse med millioner av deltagere. Det opprinnelige navnet var Universitetet for den tredje alder, U3A. Den tredje alder er blitt en internasjonal betegnelse på den fasen i livet der man har gått ut av arbeidslivet, men fremdeles kan delta aktivt i samfunnet

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn